Disznóság a lasagnéban és a lóhús, mint “tiszta” étel

Újabb kínos ételvisszavonás az IKEA-ban

2013. április 06., szombat, Szerző: hvg.hu

ímkék: Ikea , lasagne , disznóhús ;

kinyomtatom Elküldöm

Twitter

Ezúttal a jávorszarvas-lasagnéról derült ki, hogy nem teljesen az

Az IKEA csaknem húszezer adag jávorszarvas-lasagnét hívott vissza az európai áruházakból, jelentette aThe Local lapcsalád svéd kiadása. Mint írták, a lépés oka az volt, hogy az ételben több mint 1 százaléknyi disznóhúst fedeztek fel.

A visszavonás állítólag még márciusban volt, de a cég ezt nem verte nagy dobra. Az említett „nem tiszta” ételt amúgy Belgiumban fedezték fel.

Az IKEA-nak nem az első ilyen jellegű kínos esete ebben az évben. Először a húsgolyókat vonták ki a boltokból, mert azokban lóhús volt, majd az emberek ürülékében is megtalálható baktériumot fedeztek fel a mandulás tortában

Kznsges szarvasmarha (Bos primigenius taurus)http://hvg.hu/gasztronomia/20130406_Ujabb_kinos_etelvisszavonas_az_IKEAban#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_04_07&utm_content=top4&type-id=HvgTopHvg&user-id=BCD9E2BC

---------------------------------------------------------------

Némi rálátás nem árt az “állati” halálra. Miként hat a leöletni készülő állatra a halál közelsége?

Farkuknál fogva vonszolt és brutálisan megfojtott marhák láthatók azon a videofelvételen, amely a McDonald's egyik beszállítójának vágóhídján készült. A gyorsétterem-lánc közölte, nem rendel több húst innen.

http://etelreformer.blogspot.hu/search/label/sert%C3%A9sh%C3%BAs

Címkék: ,